Waarom het niet slim is om Instagram volgers te kopen

Spread the love

Als je een beetje serieus met Instagram en social media bezig bent dan zul je veel herkenbare dingen lezen in dit artikel. Willen we stiekem niet allemaal een wannabe-influencer zijn? Al dan niet een beetje?

Ik heb geen idee hoelang ik actief ben op Instagram. Het zal in ieder geval na het Hyves tijdperk geweest zijn (ik denk dat de jeugd van tegenwoordig het niet eens meer kent) en ergens voor Facebook. Waar veel het niet gered hebben steekt Instagram nog altijd als het Vrijheidsbeeld overal bovenuit. Er zijn zelfs mensen die er serieus geld mee verdienen tegenwoordig. En overal waar geld verdient wordt dienen zich ook heuse maffia’s aan.

Volgers kopen

Want waarom zou je nog je vingers blauw gaan schrijven en elke dag stipt op hetzelfde tijdstip gaan posten als je het ook op een heel andere manier kan aanpakken? Juist! Dat is precies de gedachte achter dit artikel. Je kunt namelijk gewoon Instagram-volgers kopen. Voor slechts €55 heb je er 10.000 volgers bij. Je hoeft je nergens voor te schamen, want gros van de grote Instanamen doet het. Want zeg nou zelf, het staat toch veel leuker om 10k volgers te hebben dan 973?

Zou je denken inderdaad. Echter als je een beetje serieus met Instagram bezig bent en er zelfs een verdienste uit wilt halen dan zou ik absoluut geen volgers kopen. Veel van deze nepvolgers zijn spookaccounts of bots die worden ingekocht door bedrijven die hier serieus veel geld mee verdienen. Wat ik ze overigens van harte gun hoor, maar het is gewoon niet heel slim om het te doen.

  1. Bedrijven nemen je niet serieus als ze zien dat driekwart van je volgers nep zijn. Er bestaan speciale tools waarmee je zo kan zien of iemand echte volgers heeft of niet.
  2. Je algoritme wordt finaal verpest. Algoritme wil zeggen dat Instagram kijkt in hoeverre een bepaalde post interessant is. Des te interessanter; des te meer je bovenaan zult komen. Heb je halve bevolkingsgroepen aan nep-volgers, keldert dit automatisch. Je krijgt een zogeheten ‘Shadowban’. Instagram blokkeert dan de weergave van je account. Het kan heel lang duren voordat je dit weer hebt gereset.
  3. Echte volgers vinden je dus automatisch veel minder snel, daaaaaaag likes en interactie!

Wat ik zelf ook suuuuper irritant vind is dat mensen je eerst gaan volgen, drie foto’s van je liken in de hoop dat jij ze terug gaat volgen. Doe je dat vervolgens, verwijderen ze je weer. Maak je ten eerste geen vrienden mee, en ten tweede is het gewoon asosciaal.

Hoe je wél op een legale manier aan volgers kunt komen? Post interessante content voor jouw doelgroep, wees interactief bij andere mensen uit je doelgroep en wees actief.

Het internet is al een grote bende bij elkaar, laten we er met zn allen dus iets aan doen om het leuk te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.