Een avondje naar de bios zonder kids

Spread the love

Jullie hebben vast allemaal het nieuwsbericht gelezen van het kleine meisje die 112 belde omdat ze ’s avonds wakker werd en haar papa en mama niet kon vinden. Bij het lezen van zulke verhalen vraag ik me altijd af of ze wel echt zijn, soms kan je je haast niet voorstellen dat het echt gebeurd is. Zou jij het doen? Je kind alleen thuis laten?

Laat ik eerst een ding duidelijk maken: iedere ouder moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt en dat is voor iedereen weer anders. Alleen ben ik wel van mening dat je áltijd in het belang van je kind moet denken, zeker als ze nog klein zijn. Daar hoort ook nee zeggen bij. Jammer dan dat je die ene spelletjesavond bij vrienden af moet zeggen omdat je geen oppas kan vinden. Andersom kun je ook je vrienden vragen om bij jullie te komen zodat de kinderen lekker in eigen bed kunnen slapen. Hoe vaak zie je ze ook niet in restaurants; gezinnen met kleine kinderen die met een telefoon bezig gehouden worden zodat ouders rustig kunnen eten. Niks mis mee soms, maar op bepaalde tijdstippen horen ze toch gewoon lekker in bed te liggen? Of ben ik nou zo bekrompen?

Terug naar het  bioscoopverhaal. Wat ik me eigenlijk afvraag is hoe je je als ouders moet voelen als je met je reet in een bioscoopstoel zit en een bak popcorn voor je als je weet dat je kinderen alleen thuis zijn. Ik bedoel, je gaat mij niet vertellen dat je dan rustig zit en ook maar iets van de film mee krijgt. Toch? Wat is er mis mee om lekker een avondje thuis op de bank een film te kijken? Tegenwoordig kun je zelfs op je tv films huren en het scheelt je ook nog een hoop geld. Win win toch?

Iedere ouder doet wel eens iets waar je achteraf spijt van hebt, maar dit soort dingen kun je niet goed praten vind ik. En een avond naar de bioscoop vind ik ook heel wat anders dan de hond uitlaten of je kind van school halen (binnen een bepaalde afstand) terwijl broertje of zusje slaapt. Moet trouwens ook iedere ouder voor zichzelf weten, maar ik vind persoonlijk een avond je kinderen alleen thuis laten écht niet kunnen. Ik hoef niet eens over de vele ‘wat als’ te beginnen. Ik denk dat iedereen zelf wel kan invullen wat er allemaal kan gebeuren als je je kinderen alleen thuis laat.

Ik hoop dat de ouders professionele hulp krijgen want ik denk dat je dat zeker nodig bent als je zo makkelijk met je kinderen omgaat.

Wat vinden jullie; zou je ooit je kinderen een avond alleen thuis laten?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.