Ikea speelhoek

Spread the love

Als ik me aan 1 hoek in ons huis stoor is het wel de speelhoek van de kinderen. Het is er altijd rommelig en er ligt altijd wel speelgoed op of omheen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar inspiratie voor een nieuwe speelhoek van de Ikea.

We hebben nu ook Ikea meubeltjes, alleen ben ik niet tevreden over de indeling en de opbergruimte. Met kinderen kun je namelijk nooit genoeg opbergruimte hebben.

Ik heb een aantal inspiratiebeelden opgezocht met ideeën voor de nieuwe speelhoek.

Bron: Pinterest

Ikea Stuva serie

   

De Stuva serie heeft een handig bankje waar je ook speelgoedkisten onder kunt zetten. Momenteel hebben wij zo’n bankje en er past heel veel speelgoed in de bak. Je kunt het bankje natuurlijk ook leeg laten, waardoor je een handige speeltafel hebt. Uiteraard kun je de speelhoek net zo leuk aankleden als je zelf wilt, rechts bijvoorbeeld in het zwart wit. Leuk om er dan een krijtbord achter te hangen! De kast rechts is de Alex ladekast, handig voor alle boeken en knutselspullen in op te bergen.

Hoe leuk is dit bedacht? Met de meubeltjes uit dezelfde Stuva serie is een echt huisje gebouwd! Leuk voor de handige vaders 🙂

Ikea Trofast serie

(Bron: http://www.ikea.nl

De Trofast serie is voor de kindjes die veel kleine spulletjes hebben, zoals lego of andere bouwstenen. Hierin kun je oneindig veel opbergen in het ladensysteem.

Ikea Kallax serie

De kallax serie is een serie met vakkenkasten waarin bijpassende bakken passen die los te koop zijn. Uiteraard kun je de kasten ook leeg laten voor grotere spullen of boeken op te bergen. Een combinatie kan natuurlijk ook, op de foto hierboven is een heus leeshoekje gecreeërd. Door de losse bakken aan de onderkant is er echter ook nog ruimte om spullen op te bergen.

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.