Mijn kind wil niet meer naar de peuterspeelzaal toe

Spread the love

Toen Amélie twee werd heb ik haar opgegeven voor de peuterspeelzaal. Haar grote zus was net twee toen ze al heen mocht, maar die was toendertijd nog alleen, en had die twee dagdelen vertier naar mijn idee ook echt nodig. Bij Amélie twijfelde ik eerlijk gezegd ook niet, het leek me hartstikke leuk dat ze vast de beginselen van de echte school zou leren en lekker met andere kindjes kon spelen.

De eerste keer dat ze heen mocht was ze wat onwennig, maar leek ze het toch leuk te vinden.

Drama

Dat kreeg echter al snel een omslag, toen ze opeens iedere keer ging vragen wanneer ze weer heen moest. Als ik zei ‘vandaag niet, morgen weer’ was het goed, maar zodra de dag was aangebroken dat ze weer heen moest begon het drama.

Stampen, gillen, krijsen en vervolgens helemaal overstuur die klas in. Volgens de juffrouw ging het snel goed zodra ik weg was, maar man o man, een compleet overstuur kind achterlaten en vervolgens zelf nog net niet jankend in de auto zitten gaat je niet in de koude kleren zitten.

Ik besloot het een aantal weken aan te kijken, en mocht het niet verbeteren zou ik haar er weer af halen.

De spanning van het heengaan werd al erger, en ik merkte dat ze ook bij andere gelegenheden waarbij ik weg moest panisch werd. Als mijn broertje bijvoorbeeld kwam om op te passen was het huis te klein, want ik mocht absoluut niet bij haar weg.

Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en besloten dat ze niet langer naar de peuterspeelzaal zou gaan. Het was iets wat we vanuit haar belang deden. Amélie is absoluut geen lastig kind, in tegendeel. Ze slaapt ‘s ochtends tot een uur of 9 uit, kan daarna nog heerlijk blijven chillen onder een dekentje en kan heel goed alleen spelen. Ook met boodschapjes doen is ze altijd heel lief en helpt ze goed mee. Het was dus niet zo dat ik mijn handen meer vrij wilden hebben tijdens die dinsdagmiddag en vrijdagochtend, ik miste haar juist.

Vorige week moest ik haar opgeven voor school, en ook dat was niet naar haar zin. Ze wilde niet mee uit de auto om school te bekijken. We hebben nu met school een plan bedacht waarmee ze de komende periode af en toe met haar buurmeisje en vriendinnetje mee mag om te wennen. Misschien dat het vriendinnetje haar een vertrouwd gevoel geeft en ze op die manier sneller aan het idee gewend raakt.

Eerlijk gezegd hou ik mn hart vast..

Heb jij zoiets mee gemaakt met je kind? En heb je misschien nog tips? 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.